Bemutatkozunk

Standard

A különböző nemzetközi oktatási felmérések hazai eredményeiből jól látható, hogy fontos és sürgető feladat a természettudományos oktatás eredményességének, minőségének javítása. Ennek érdekében elkerülhetetlen a természettudományok iránti érdeklődés felkeltése, az e körbe tartozó tantárgyak megszerettetése. Koncepciónk lényege, hogy a modern infokommunikációs eszközökön felnőtt diákok érdeklődését épp a saját világukon keresztül, sőt talán még fejlettebb eszközök használatával igyekszünk felkelteni, ezáltal is közelebb hozva hozzájuk a tudás magasztos pátoszát.

A hozzánk látogatók újszerű és modern, mondhatni „kortárs” módon juthatnak ismeretekhez. Programunk garancia arra, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok iránt, teszi ezt újszerű módon, felhasználva a tudomány, az oktatásmódszertan és a technika legfejlettebb eszközeit és módszereit mindehhez. A Szent István Általános Iskola (Hódmezővásárhely Szent I. tér 3.sz.) pince részében közel 200 m2 területen, három helységben alakítottuk ki az élményközpontunkat. A létesítmény új attrakció a régió kínálatában; minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. A játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, látványos kísérletek részesei lehetnek. A három teremben a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; tanulmányozhatják az égi jelenségeket – mindezt az Időutazás különleges világában. 

A termekben multitouch monitorok, virtuális valóság élményét nyújtó munkaállomások és kiterjesztett valóság képzetét keltő eszközök segítik az ismeretszerzést. A hagyományos módon történő tudásátadáson túl, a hangsúly a játékos tanuláson van. A termekben 4-4 eszközön, eszközönként kiscsoportban szereznek új és újabb ismereteket a diákok, folyamatosan tanulva egymás eredményeiből is. Munkatársainkkal, pedagógusainkkal arra törekszünk, hogy a kor legmodernebb eszközeivel élményszerű tanulással szerettessük meg a természettudományt, annak kiemelt területeit. Szeretettel várjuk Önt is Élményközpontunkban, ahol az Élmény tudássá válik!