Időspirál
Élményközpont

Szent Istvános űrkadétok az MCC Fit Kaland Tehetségversenyén

Iskolánk egy háromfős űrkadét csapattal, Csillagösvényen Űrkadét Program csapatnévvel benevezett az V. MCC FIT Kaland Tehetségversenyre. A verseny szervezője a Mathias Corvinus Collegiumot fenntartó Mathias Corvinus Collegium Alapítvány. Az V. FIT Kaland Tehetségverseny a Fiatal Tehetség Program (MCC FIT Program) keretein belül valósul meg. A verseny célja egy olyan komplex, több tudományterületet felölelő tanulmányi csapatverseny […]

Iskolánk egy háromfős űrkadét csapattal, Csillagösvényen Űrkadét Program csapatnévvel benevezett az V. MCC FIT Kaland Tehetségversenyre.

A verseny szervezője a Mathias Corvinus Collegiumot fenntartó Mathias Corvinus Collegium Alapítvány. Az V. FIT Kaland Tehetségverseny a Fiatal Tehetség Program (MCC FIT Program) keretein belül valósul meg. A verseny célja egy olyan komplex, több tudományterületet felölelő tanulmányi csapatverseny megvalósítása, amely rendhagyó módon a teljes Kárpátmedencei negyedikes általános iskolás korosztályt szólítja meg

A versenyben való részvétel nevezéshez kötött. Nevezni 3+1 fős csapatban lehetett: 3 fő negyedik osztályos diák és egy felnőtt csapatkoordinátor. Csillagösvényen Űrkadét Program csapat tagjai: Horváth Fanni, Balog Tamás és Kálmán Roland, mindnyájan a 4.c osztály tanulói, a csapatkoordinátor Rózsa Péter Tibor iskolánk tanítója, a Csillagösvényen Űrkadét Program vezetője.

A verseny két fordulóból áll. Az első fordulóban a csapatoknak egy projektfeladatot szükséges kidolgozniuk. A részletes feladatkiírás online, a Szervező saját elektronikus rendszerében érhető el, melyhez a nevezést követően tudnak hozzáférni a csapatok. A FIT Kaland projektfeladata az MCC FIT Program elektronikus rendszerében kerül rögzítésre.

A verseny témája: Űrutazás, amely a négy részfeladat irányvonalát is meghatározza. 1. Rejtélyes építészet – űrbáziskészítés; 2. Jövőkutatás, űrfizika – rakétakészítés; 3. Színház világa – jelmezkészítés; 4. Filmkészítés alapjai – videókészítés.

A projekfeladatot a feladatkiírásnak megfelelően kidolgozva, EGY dokumentumban összefoglalva kell majd feltölteni a verseny online rendszerébe. A projektmunka során mind a négy részterületet magába foglaló dokumentációt kell elkészíteni, jegyzőkönyvekkel, tervrajzokkal, fotókkal és egy videóval alátámasztva, teljessé téve. Az írásos dokumentációban be kell mutatni a csapatot, a projektfeladat kivitelezésének részletes terveit, a megvalósítás részletes leírásait, de le kell jegyezni a tapasztalatokat, észrevételeket, élményeket is.

A viadal online fordulója 2023. január 16-ig tart, eddig kell a feladatokat kidolgozni és a dokumentációt elkészíteni és beadni.

A pályamunkát az értékelés során az adott részterülethez tartozó oktató pontozza részfeladat-specifikus, és a pályamunka egészét értékelő szempontok mentén. A pályaművek benyújtását követően legkésőbb 2023. február 17-ig a csapat e-mailben kap értesítést a verseny szervezőitől az online fordulóban benyújtott pályamunka részletes értékelésével. Az online fordulóban elért eredmények alapján a legjobb 10 csapat kerül be a verseny döntőjébe. A döntő személyes jelenlétet igénylő esemény. A verseny döntőjében két feladat vár majd a résztvevő csapatokra: a pályamunka tárgyának továbbgondolása, kiterjesztése; egy ötlet kiragadása az oktatótól korábban kapott visszajelzésből. A hangsúly a kreativitáson és nem a tudományos-technológiai összetettségen, bonyolultságon van.

Az elkészült rakéta és űrbázis bemutatására egy interaktív kiállítás keretében kerül sor, ahol az érdeklődők megszemlélhetik a produktumokat és közvetlenül érdeklődhetnek a csapattagoktól. A döntő napján a hajónapló alapján kiselőadás kell tartani projektmunkáról.

Minden a döntőben résztvevő csapatot értékes díjakkal jutalmaznak. Az I. helyezést elért csapat a tárgyi nyereményen túl felvételt nyer az MCC Fiatal Tehetség Program 2023. szeptemberében induló 5.-es évfolyamába.

Hajrá Szent Istvánosok! Csillagösvényen a végtelenbe és azon túl!

További hírek
Szent Istvános űrkadétok az MCC Fit Kaland Tehetségversenyén
Iskolánk egy háromfős űrkadét csapattal, Csillagösvényen Űrkadét Program csapatnévvel bene...
Szakmai rendezvényeink
Worksopok az Időspirálban   2021. május 27-én és május 31-én szakmai napot tartottunk az...
Nyílt napjaink
ISMÉT VÁR AZ IDŐSPIRÁL ÉLMÉNYKÖZPONT!   Szeretettel várjuk az érdeklődőket a hódmez...
Időspirál Verseny Eredmények
Kedves Online versenyzőink! Összeszámoltuk a pontokat, megvan a végső eredmény! Általános is...
KEDVES FELSŐS GYEREKNAPOS VERSENYZŐK! Köszönjük, hogy velünk gyermeknapoztok! Ígérjük, hogy...
IDŐSPIRÁL VERSENY 2020
Örömmel értesítünk Benneteket, hogy az Időspirál Élményközpont egy 3 fordulóból álló o...
Közhírré tétetik! – Szabaduló szobák hete
A szabaduló szobák hetének újabb állomásai kinyitották kapuit. Ha van kedvetek egy kis játé...
Keressétek fel Youtube csatornánkat!
Sziasztok! Van egy örömhírünk számotokra.  Ígértük, hogy igyekszünk élményt nyújtani, ...
Szabadulószoba az Időspirál online terében!
Bő egy hete mi is offline módba váltottunk, s veletek együtt bízunk abban, hogy ez a vészterhe...